Deputatul PNL George Șișcu: „Dacă la un moment dat se vor impune totuşi restricţii, şcolile să fie ultimele care să fie închise”

0
155
Deputat PNL Tulcea, George Șișcu

Deputatul tulcean al Partidului Național Liberal a transmis o declarație politică prin care cere ca atunci când se vor impune restricții, școlile să fie ultimele care se închid.

„Noul an şcolar a început cu multe speranţe, dar şi cu ambiţii, dar nu trebuie pierdut din vedere contextul sanitar dificil în care ne aflăm. Cu toate acestea, o spun răspicat: şcoala trebuie să rămână deschisă cât mult timp posibil, iar dacă la un moment dat se vor impune totuşi restricţii, şcolile să fie ultimele care să fie închise.

Avem o rată de vaccinare acceptabilă în învăţământ, aceasta depăşind 60 la sută, dar trebuie să fim sinceri şi să spunem că elevii se află mult mai în siguranţă la şcoală decât dacă orele s-ar desfăşura online. În această ultimă variantă, care nu este de dorit, supravegherea copiilor nu ar fi la fel de strictă. 

Sigur că la un moment dat, dacă numărul de cazuri va creşte îngrijorător, autorităţile vor fi nevoite să impună unele restricţii, dar repet, şcolile nu ar trebuie să fie afectate decât dacă nu există altă soluţie, iar prezenţa copiilor la cursuri le-ar pune sănătatea în pericol.

Deocamdată s-au deschis şcolile, dar peste puţin timp va începe şi noul an universitar.

Avem un an şi jumătate de când educaţia se desfăşoară cu precădere online. A fost dificil pentru toată lumea, inclusiv pentru cei din mediul universitar. Însă nu toate şcolile au dotările necesare pentru a desfăşura cu succes ore în format online. Chiar şi unii studenţi au recunoscut că pentru cariera lor a fost un an pierdut, pentru că le-a fost extrem de dificil să acumuleze cunoştinţe noi în formatul online.

Apreciez că Ministerul Educaţiei îmbrăţişează soluţia prezenţei fizice a tinerilor în bănci. Este important ca şi în continuare lucrurile să rămână la fel, fără să întâmpinăm problemele prin care am trecut în ultimele 18 luni.

Toţi cei implicaţi în procesul educaţional trebuie să respecte normele de protecţie stabilite, astfel încât anul şcolar să se desfăşoare normal, pentru dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a copiilor noştri“ a transmis deputatul PNL, George Șișcu.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.