Deputatul Stelian Ion pune tunurile pe Cristinel Dragomir: “Nu poţi acum, după ce ai fost mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu, să vii ca Albă ca Zăpada în Primăria Constanţa”

1
755

Deputatul USR Stelian Ion a explicat, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, că iniţiativa “Fără penali în funcţii publice” nu a trecut de votul final pentru că PSD nu a dorit acest lucru, în timp ce liberalii se simt lezaţi că nu a iniţiat proiectul. Deputatul a adăugat că, în ciuda blocajului, USR nu va renunţa la proiect, el fiind iniţiativă pornită de partid, dar legitimată de 1 milion de semnături ale cetăţenilor din România.

Proiectul “Fără penali în funcţii publice” nu a putut să fie votată în Senat din cauza lipsei cvorumului. Situaţia a fost explicată pe larg de Stelian Ion, care a vorbit şi despre guvernare şi planurile pe care PNL şi le făcea cu PMP. “Vrem la guvernare”, a spus Stelian Ion. După alegerile parlamentare, Stelian Ion a declarat că USR doreşte la guvernare alături de PNL şi că votul va demonstra că aceasta este soluţia.

Discutând despre intrarea la guvernare, referitor la momentul 2019, când USR nu şi-a asumat să facă acest pas alături de PNL, Stelian Ion a precizat că: “PNL a spus întotdeauna că vrea Guvern monocolor. Pe de altă parte, a existat o exprimare nefericită legată de intrarea la guvernare. Atunci trebuia, chit că nu voiau cei de la PNL, trebuia să strigăm că vrem la guvernare, explicit şi pe un ton foarte ferm că vrem la guvernare, pentru că altfel pare că nu îţi asumi. Adevărul este că PNL-ul nu a vrut în nici un moment şi nu a vrut nici o discuţie (…)”.

“Pe plan local guvernăm alături de PNL, am fost aproape de egalitate. Între noi este diferenţă de un consilier (la nivelul municipiului Constanţa – n.r.), iar la nivel de primar nu a fost aşa o diferenţă de mare şi, dacă nu ar fi fost acele manipulări cu votul util, că PNL-ul are singura şansă să bată PSD-ul, ceea ce s-a dovedit că a fost o minciună. Eu nu am avut 12%, am avut dublu, iar candidatul din partea PNL nu a avut 39%. (…) Dar, trecând peste toate acestea, da, suntem la guvernare pe plan local, da, ne-am aşezat la masă cu colegii din PNL, am semnat un acord şi suntem nevoiţi să facem lucruri împreună. (…) La fel trebuie să se întâmple şi în Parlament şi în Guvern, pentru că PNL-ul nu va face, categoric, singur Guvernul. N-are cum, în ciuda faptului că preşedintele iese foarte des şi are intervenţii corecte, dar trage foarte mult cu PNL-ul, încearcă să îi salte electoral – ceea ce, din punct de vedere al rolului preşedintelui, poate nu e potrivit, să se implice în lupta politică -, dar PNL-ul nu are cum să ia 50% (la alegerile parlamentare – n.r.), iar noi vom lua un scor foarte mare, pentru că oamenii vor schimbare în profunzime, oamenii au încredere în noi şi vor schimbare, nu… luăm în partid nilte primari PSD-işti, mai luăm nişte parlamentari PSD-işti, ne punem cămăşuţe galbene şi gata, zicem că sunt PNL-işti…”, a declarat Stelian Ion.

“Şi pe plan local am spus că nu e OK că se aduc în primărie foşti PSD-işti care erau mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu”, a mai spus Stelian Ion, referindu-se la Cristinel Dragomir. “L-a invitat actuala administraţie locală, USR-PLUS nu l-a invitat”, a adăugat Stelian Ion. “Nu poţi acum, după ce ai fost mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu, să vii ca Albă ca Zăpada. Sau să zici că eşti un profesionist… din câte ştiu, a luat nota 2 la primul examen la care s-a înscris pentru a deveni funcţionar public, iar apoi s-a înscris la Giugiu să dea examenul”, a mai spus Stelian Ion despre acelaşi Cristinel Dragomir.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de justiţie, Stelian Ion afirmând că “Legile Justiţiei trebuie să fie modificate”.

Detalii despre aceste subiecte, dar şi despre multe altele, în materialul VIDEO!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.