Deputatul USR Cristina Rizea: Va fi o guvernare USL în adevăratul sens al cuvântului

0
126
Cristina Rizea

Odată cu noile propuneri de guvern PNL, susținut de PSD, au apărut și reacțiile celor de la USR care au anunțat deja că intră în opoziție. Deputatul Cristina Rizea a afirmat că ”va fi o guvernare USL în adevăratul sens al cuvântului”.

Un guvern minoritar PNL cu susținerea PSD este o soluție proastă pentru România. Nu trebuie să fii analist politic ca să-ți dai seama. Da, poate pentru unii poate părea o soluție de moment, pe ideea, să fie guvern investit, să se termine odată cu criza politică. Adevărul este că un guvern PNL cu sprijinul PSD în Parlament nu rezolvă deloc criza politică pentru că, permanent, în următorii trei ani, acest guvern va fi la cheremul PSD.

Cu alte cuvinte, PSD va fi la guvernare prin toate beneficiile pe care le va stoarce de la guvernul PNL, fără a avea însă, nicio răspundere legată de actul guvernării. Răspunderea va fi decontată doar de PNL, politic și de toți românii, pe toate planurile. Beneficii pentru PSD vor fi cu nemiluita, ele au început deja cu acțiunile lui Florin Cîțu din ultimul timp (devalizarea fondului de rezervă al PM în beneficiul primarilor, PNDL 3, etc.) Va fi o guvernare USL în adevăratul sens al cuvântului. Asta e și intenția din spatele “echipei câștigătoare” Ciolacu-Cîțu, toate datele arată că asta s-a dorit de la început. Doar că pierzătoare va fi România, vom fi noi toți. Fără reforme care să depolitizeze instituțiile de stat, fără transparență în cheltuirea banului public, fără o gestionare eficientă și corectă a fondurilor din PNRR, fără politici publice care să ducă la dezvoltare și fără investiții care să aducă plus valoarea, șansele ca România să iasă din paradigma ultimilor 30 de ani sunt nule.
O guvernare cu USR este singura garanție că reformele sunt posibile și realizabile. Am demonstrat în cele opt luni că putem să facem ceea ce am promis, chiar în ciuda piedicilor care nu s-au pus din partea unui premier iresponsabil.
Cu siguranță vom fi acuzați de propaganda PNL/ USL că prelungim criza, că suntem “dușmanii poporului”. S-a văzut clar în ultimele săptămâni că mașinăria de propagandă PNL este bine unsă și înghite mulți bani. Nu, nu vrem să prelungim criza politică, dar așa cum spuneam la început, un guvern PNL cu susținerea PSD înseamnă de fapt prelungirea crizei politice pe încă trei ani, lucru pe care România nu și-l permite. Singura soluție pentru noi românii, este refacerea coaliției USR-PNL-UDMR și încetarea jocurilor politice, a exploziilor de orgoliu și a râzgâielilor. Avem prea multă treabă de făcut
”, a precizat deputatul USR, Cristina Rizea.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.