Deschiderea mall-urilor începe cu o grevă. Magazinele rămân închise două zile, patronii anunță și alte proteste

0
5345

Magazinele din mall-uri rămân închise luni dimineață, când se vor redeschide centrele comerciale din țară. Retailerii vor fi două zile în grevă generală, urmate de alte forme de protest, până vor ajunge la o înțelegere cu proprietarii centrelor comerciale.

Proprietarii de magazine cer să le fie anulate chiriile pe perioada cât mall-urile au fost închise în pandemie, spune Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv al Organizației Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL).

“Organizaţia Patronală a Retailerilor din România – RORETAIL anunţă că membrii săi nu îşi vor relua activitatea în centrele comerciale incorecte. Membrii RORETAIL nu îşi vor redeschide, la începutul săptămânii viitoare, magazinele în acele centre comerciale care au continuat să solicite plata chiriei pentru ultimele luni, în condiţiile în care, prin acte normative, activitatea retailerilor a fost oprită. Autorităţile au luat decizia de a opri activitatea de comercializare cu amănuntul a bunurilor şi serviciilor nealimentare în centrele comerciale, dar nu au intervenit şi cu clarificări privind derularea în această perioadă a relaţiilor dintre comercianţi şi proprietarii de centre comerciale. În aceste condiţii, deşi au existat exemple de comportament corect de afaceri din partea deţinătorilor de centre comerciale, mulţi alţii au adoptat o atitudine incorectă şi imorală, solicitând în continuare plata chiriei şi demarând procedurile de executare silită a chiriaşilor”, se precizează într-un comunicat al RORETAIL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.