Descinderi DIICOT: a fost descoperită o adevărată fabrică de bani falși

0
148
Foto: arhivă

Procurorii DIICOT au descins la 28 de adrese din Braşov, Craiova, Ploieşti şi Alba, de unde au ridicat aproape 500.000 de euro. După un filaj de mai multe luni, anchetatorii au ajuns la ușile celor implicați. Aceștia sunt acuzați că au pus în circulație, în mai multe țări din Europa, bancnote falsificate de 50, 100 și de 500 de euro. În paralel cu falsificarea banilor, membrii rețelei infracționale se mai ocupau și cu traficul de droguri.

După ce falsurile produse de membrii acestei grupări au fost depistate în circulație pe teritoriul a zece state din Uniunea Europeană, pe fir au intrat și cei de la Europol.

Dosarul instrumentat de DIICOT şi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov a fost deschis în iulie anul trecut.

În Brașov, pe lângă euro, grupul infracțional alcătuit din 3 persoane a vrut să falsifice și bancnote de 100 de lei, făcând mai multe încercări în ideea de a obține bani cât mai apropiați de cei reali.

Oamenii legii i-au prins săptămâna aceasta, când membrii grupării ar fi intenționat să pună în circulație suma de 50.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro falsificate.

Banii falși nu erau singură modalitate în care gruparea încălca legea. Membrii ei făceau trafic de cannabis și cocaină, peste un kilogram de droguri fiind găsit la percheziții.

Anchetatorii au mai găsit aparatură folosită la falsificarea banilor, documente de identitate ce par a fi contrafăcute, dar şi suma de 445.770 de euro, în bancnote de diferite cupiuri, susceptibile a fi falsificate.

Un număr de 21 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT  Brașov pentru audieri. Ulterior, 10 suspecți au fost arestați, iar 6 persoane au fost puse sub control judiciar. 1.300 de bancnote falsificate au fost retrase de pe piață.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.