Descinderi la clanurile interlope din Constanța și alte 10 județe

0
3775
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto: zdp.ro

Moartea interlopului cunoscut sub numele de ”Emi Pian” a declanșat numersoase reacții atât în rândul lumii interlope, cât și în rândul forțelor de ordine. Unii sindicaliști din Poliție susțșin că sunt nevoiți să asigure protecția unei familii de interlopi, transformând, practic, polițiștii în bodyguarzii interlopilor. Totodată, în timp ce unii îl plâng pe cel trecut în neființă, ca urmare a unei altercații, în țară polițiștii fac percheziții de amploare la alte clanuri interlope. Este vorba despre un număr de 41 de percheziții domiciliare și nouă descinderi, pentru combaterea infracționalității, protejarea comunității de activitățile ilegale și punerea în executare a unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. UNele dintre acestea au loc și în județul Constanța.

Polițiștii au bătut la ușile persoanelor urmărite încă de la primele ore ale dimineții. Se fac 41 de percheziții pentru destructurării rețelelor infracționale din județele: Constanța, Galați, Dâmbovița, Arad, Mureș, Covasna, Dolj, Harghita, Prahova, Mehedinți și Hunedoara.

Perchezițiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitățile de parchet competente, în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj, uz de armă, fără drept, furt calificat, înșelăciune, fraudă informatică și viol.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal și încarcerarea persoanelor condamnate.

Activitățile de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, transmite MAI.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.