Descoperire macabră: Coșciugul unui mort a fost găsit, gol, la marginea Bucureștiului, într-o groapă de gunoi

0
603
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto-korchma-kazak.ru

Polițiștii au declanșat o anchetă după ce, un sicriu din zinc, de tipul celor folosite pentru repatrierea persoanelor decedate de COVID-19, a fost găsit aruncat la o groapă de gunoi de la marginea Bucureștiului. Tot printre gunoaie, criminaliștii au descoperit și brățara de identificare a cadavrului, care dispăruse fără urmă, precizează EVZ.ro.

Se bănuiește că la mijloc ar fi o așa-zisă “mafie a morților”. Mai exact, potrivit prevederilor legale, oamenii nu-şi mai pot înmormânta membrii familiei care au decedat în urma infectării cu Covid. Conform legii, cadavrele sunt îngropate fără haine, ambalate în doi saci peste care se aruncă dezinfectant. Sicriul trebuie să fie, în mod obligatoriu, închis, şi nu poate fi dus acasă și nici nu poate fi băgat în biserică.

Majoritatea familiilor ar fi dat orice pentru a putea să-şi îngroape rudele creştineşte. Așa au apărut și persoane dispuse să le ajute, contra unor sume importante de bani. Iar descoperirea sicriului fără cadavru de la groapa de gunoi ar putea fi unul dintre cazuri, spun anchetatorii.

Potrivit EVZ.ro, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că a descoperit un coșciug din metal. Anchetatorii care au ajuns la fața locului au stabilit că este un sicriu din zinc, care fusese deschis după ruperea sigiliilor.

Ce este şi mai interesant, după cercetarea la fața locului s-a găsit și brățara de identificare a cadavrului, pe care acesta o primise la morgă. Așa s-a putut afla că este vorba despre o persoană care a decedat pe teritoriul Marii Britanii și care a fost repatriată recent în ţară.

Cercetările au demonstrat că trupul defunctului ar fi fost extras din coșciugul respectiv și mutat într-unul obişnuit din lemn. Apoi, acesta ar fi fost îmbălsămat într-un garaj, de un doctor, care i-ar fi făcut rost inclusiv de un alt set de acte, ce au permis o înmormântare după datină, mai spune EVZ.ro.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.