Deșeuri descoperite de polițiștii locali pe un teren din zona Popas Cișmea

0
33

Pentru a schimba imaginea Constanței, pentru ca orașul nostru să nu mai arate atât de murdar este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, indiferent că vorbim despre autoritatea locală, asociații de proprietari, persoane fizice sau juridice.

În cursul lunii ianuarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au identificat proprietarii terenurilor virane din zona DN2A – Popas Cișmea, perimetrul curprins între bd-ul Tomis și lacul Siutghiol pe care erau depozitate deșeuri municipale amestecate, precum și deșeuri inerte.

Pentru a nu se perpetua obiceiul unora de a arunca deșeurile pe acele suprafețe, polițiștii locali au somat proprietarii pentru salubrizarea și împrejmuirea terenurilor, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, respectiv conform prevederilor HCL nr. 184/2013.

Ca urmare, în perioada februarie – martie proprietarii au igienizat terenurile și au luat măsuri de asigurare a perimetrului prin împrejmuirea acestora. Menționăm că, sancțiunea pentru neluarea măsurilor de salubrizare este între 3.000 lei – 6.000 lei pentru persoane fizice și 25.000 lei – 50.000 lei pentru persoane juridice conform prevederilor art. 96 alin. 1 din OUG nr. 195/2005. De asemenea, neîmprejmuirea terenurilor se sancționează cu amendă contravențională de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.