Desființarea Secției Speciale, aprobată în Coaliție. Ce spune premierul Cîțu

1
151
Sediul SIIJ, sursa foto- G4Media

După ce ministrul Justiției, Stelian Ion, a trimis proiectul e desființare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pe masa Guvernului, premierul Florin Cîțu a anunțat că are încredere în ceea ce face ministrul în acest caz și că decizia politică a fost luată deja în cadrul Coaliției.

Florin Cîţu a declarat că proiectul de lege pentru reforma din Justiţie va fi aprobat de Guvern şi va fi trimis în Parlament pentru a fi supus dezbaterii şi votat.

„Reforma în Justiţie este deja agreată de coaliţia de guvernare. Am încredere în ministrul Justiţiei că ştie ce face, am înţeles că vine spre Guvern, vom adopta proiectul de lege şi îl vom trimite spre Parlamentul României”.

Lideri UDMR au spus că, deşi susţin desfiinţarea SIIJ, nu sunt de acord cu trecerea competenţei de investigare a magistraţilor de înapoi la DNA, aşa cum prevede proiectul de lege al lui Stelian Ion, scrie Stiripesurse.

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a dat, vineri, un aviz consultativ negativ la propunerea proiectului de desființare a SIIJ.

D.A.

1 COMENTARIU

  1. Decizia politica a-ti primit ordinele de la cine v-a pus pe voi si pe werner acolo catule adica securi n-o mai dati de gard da vine psdul in 2024 inapoi si bârfe pe toti astia neofascisti ca altfel n-am cum sa va zic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.