Deși este în faliment, Conpress Group, firma grupului Mazăre-Constantinescu – Strutinsky, vrea să-și salveze chioșcurile

0
4543
foto: tomisnews.ro

Societatea de suflet a fostei administrații locale, Conpress Group SRL, pierde teren în fața Primăriei Constanța, întru-un proces intentat administrației locale pe vremea fostei conduceri PSD. Societatea înființată în 1993 și care deține mare parte din chioșcurile din municipiul Constanța, se află în faliment de ceva timp, însă reprezentanții acesteia încă se luptă pentru menținerea pe poziție a punctelor de vânzare din oraș.

Cine nu a auzit în orașul Constanța de societatea Conpress Group? Această societate care era o adevărată fabrică de bani pentru ”crema” orașului în materie de politică și administrație, acum este declarată ”moartă și înmormântată”.

Primăria Constanța a notificat societatea Conpress Group SRL,  în vederea rezilierii contractelor pentru unele dintre chioșcurile deținute de aceasta, însă reprezentanții societății s-au adresat instanței, solicitând anularea actului administrativ. Firma este închisă, după ce reprezentanții acesteia au solicitat falimentul, însă pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat, pe data de 6 ianuarie 2020, pe secția ”Contencios administrativ și fiscal”, dosarul 39/118/2020, în contradictoriu cu Primăria Municipiului Constanța, având ca obiect ”anulare act administrativ”, adică anularea notificării și a deciziei aferente privind rezilierea contractelor.

La termenul de vineri, 19 martie, instanța de fond a respins acțiunea ca nefondată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

De remarcat că cifra de afaceri din anul anterior deschiderii acțiunii din instanță se ridica la 2.125.000 lei, fără a avea profit.

Despre cei trei ”crai”, care au patronat societatea, se știe prea bine cine sunt: Radu Mazăre (condamnat și încarcerat), Nicușor Constantinescu (condamnat și încarcerat), Sorin Strutinsky (condamnat și dat în urmărire internațională), plus cel care deținea cele mai multe acțiuni, Mihail Gheorghe Cârciog, fost ziarist, dar care este decedat încă de acum 10 ani, din 2011.  

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.