Deși nu mai era contagios, polițistul Claudiu Pătrașcu a murit din cauza leziunilor pulmonare provocate de COVID-19

0
1197
Claudiu Pătrașcu

Ultimele date ale DSP Constanța lămuresc condițiile în care polițistul de la transporturi, Claudiu Pătrașcu, care s-a îmbolnăvit de COVID-19, a decedat, dar înmormântarea poate avea loc în condiții normale.

Claudiu Pătrașcu este pe lista DSP, decesul cu numărul 398 din județul Constanța. Potrivit informațiilor oficiale, fostul polițist a fost diagnosticat pe 13 noiembrie pozitiv cu COVID-19, în urma testării RT-PCR. Acesta a fost inițial izolat la domiciliu, până în data de 20 noiembrie. Atunci a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase cu multiple comorbidități (cardiopatie ischemică cronică, insuficiență venoasă cronică, hipertensiune arterială, proteză de șold stâng, obezitate).

Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutățit în urma unei pneumonii acute. Pacientul a fost retestat RT-PCR, de două ori, pe 4 și 5 decembrie, iar rezultatele au ieșit negative.

În data de 5 decembrie, bărbatul a decedat din cauza leziunilor pulmonare determinate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2. La data decesului, acesta nu mai era contagios, virusul având 22 de zile de evoluție de la data primei testări“, au precizat reprezentanții DSP Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.