Deși nu se află în țară, Strutinsky a cerut suspendarea sentinței care i-a adus 10 ani de închisoare

0
406
Sorin Strutinsky

Afaceristul fugar Sorin Strutinsky s-a aflat, din nou, în atenția magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, în cauza care i-a adus zece ani și opt luni de detenție cu executare. Deși nu se află în țară, ”Struțu”, după cum i se mai spunea în cercuri restrânse, a fost reprezentat de avocat.

După ce a fost condamnat, vara trecută, la zece ani și opt luni de detenție, pentru trafic de influență, spălare de bani și instigare la fals, Sorin Strutinsky a formulat un recurs în casație, o cale extraordinară de atac, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), sperând că îi va fi admisă cererea de suspendare a hotărârii Curții de apel sau măcar să-i fie redusă pedeapsa. Acțiunea sa a fost înregistrată în luna decembrie 2020, iar o lună mai târziu a recuzat judecătorul desemnat, cererea de recuzare fiindu-i respinsă.

Mai departe, În februarie, judecătorii instanței supreme i-au admis, în principiu, cererea de recurs în casație, urmând ca aceasta să se judece pe fond, pe data de 15 aprilie a.c.

Între timp, Strutinsky, prin apărător, a recuzat încă o dată, un judecător, iar luni, 8 martie, instanța i-a respins, și de această dată, cererea de recuzare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.