Detalii despre călătoria în Grecia și cine poate scăpa de restricții

0
275
Turism în Grecia. FOTO Jonathan Gallegos

Având în vedere circumstanțele în continuă schimbare cauzate de pandemia DE COVID-19, restricțiile de călătorie și cerințele de intrare în țară se schimbă dinamic. Pentru călătoria în Grecia, una dintre destinațiile favorite ale românilor, trebuie respectate câteva reguli.

În conformitate cu o decizie luată de guvernul elen, începând cu data de 19 aprilie, pasagerii care călătoresc în Grecia, care sunt rezidenți permanenți ai statelor membre ale UE și ai Acordului Schengen, Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Serbia și statul Israel care intră în Grecia sunt exceptați de la restricțiile de carantină dacă:

  • Au un test molecular negativ (PCR) pentru covid-19, efectuat prin administrarea de frotiu orofaringe sau nazofaringe, cu până la 72 de ore înainte de afișarea sosirii,
  • Aceștia dețin un certificat de vaccinare, în limba engleză, eliberat de o autoritate publică, cu condiția ca vaccinarea să fi fost finalizată cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în Grecia.

Certificat de vaccinare cerințe:

• Limba acceptată: Engleza
• Eliberat de o autoritate publică
• Numele complet al pasagerului
• Tipul vaccinului
• Numărul de doze și datele de inoculare.

Pasagerii care nu au un test negativ sau un certificat de vaccinare trebuie să rămână în carantină din motive de precauție pentru o perioadă de șapte zile.

Toți pasagerii care călătoresc cu zboruri internaționale către Grecia trebuie să completeze și să trimită formularul special de localizare a pasagerilor, în mod electronic, cel târziu cu o zi înainte de zborul lor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.