Detașamentul Forțelor Aeriene Regale Canadiene, format din 180 de militari şi șase aeronave CF-18 Hornet, își încheie misiunea în România

0
40

Detașamentul Forțelor Aeriene Regale Canadiene își încheie misiunea în România. Astfel, vineri, 25 noiembrie, la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu s-a  desfășurat ceremonia de încheiere a misiunii eAP (enhanced Air Policing) a detașamentului Forțelor Aeriene Regale Canadiene.

La ceremonie au fost prezenți generalul-locotenent Eric Kenny, Excelența Sa ambasadorul Canadei în România, Annick Goulet, dar și secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale,  Simona Cojocaru.


În cadrul ceremoniei, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată pe timpul executării misiunii, unor membri ai detașamentului canadian le-au fost acordate Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării și Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene.


Detașamentul canadian, format din 180 de militari (piloți și personal tehnic) şi șase aeronave CF-18 Hornet, au executat misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO timp de patru luni, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române, care au acționat cu aeronave F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.