Dezbatere pe tema serviciului de taximetrie. Taximetriştii avertizează municipalitatea că se poate ajunge în instanţă

0
196

În cursul zilei de joi, 15 aprilie a.c., a avut loc dezbaterea publică pe tema noului regulament privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiu Constanța, în sala Ovală din incinta Palatului Administrativ.

Precizăm că, până la începerea sezonului estival, municipalitatea intenționează să introducă în vigoare noul regulament în ceea ce îi privește activitatea de taximetrie.

Prezenți au fost Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din Romania, viceprimarul Ionuț Rusu, dar și directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice, Horia Constantinescu.

În cadrul acestei dezbateri s-au discutat puncte din noul regulament propus de Primăria Constanța. Precizăm că noul regulament privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi prevede ca ţinută obligatorie cămaşa, interzicerea vorbitului la telefon, folosirea unui limbaj adecvat, dar și limitarea numărului taximetrelor.

Înainte ca această întrunire să aibă loc public- pentru că până acum dezbaterile au avut loc doar online- Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din Romania propus ca și tricoul să fie inclus în acest regulament, astfel că municipalitatea a venit cu precizări, iar în ținuta taximetriștilor să fie inclus și tricoul Polo.

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct din cadrul Serviciilor Publice, a transmis faptul că șoferii de taxi sunt emblema orașului de la malul Mării Negre, mai ales pe perioada sezonului estival, când turiștii preferă să își petreacă sejurul la mare, în stațiunea Mamaia: “Pentru noi ca, instituție sunteți emblema acestui oraș. Așa că eu cred că trebuie să avem o anumită conduită. Ascultatul de manele în mașini, conduita și uneori mulți dintre șoferi sunt certați cu igiena, nu ne va crea o imagine bună ca oraș. Referitor la ținută, șoferii de taxi trebuie poarte cămașă sau tricou Polo, așa cum ați solicitat”.

Discuțiile nu au decurs conform așteptărilor aleșilor administrației publice locale, în sensul că reprezentanții serviciului de transport în regim de taxi nu au fost de acord cu cele înșirate de către viceprimarul Ionuț Rusu și Horia Constantinescu. Spre exemplu, un punct care a generat dezbateri aprinse a fost cel al vechimii autovehicului, care nu trebuie să depăşească 10 ani de la data fabricaţiei, precum și a autorizaţiei de transport care se eliberează pe durată nedeterminată şi este valabilă cu condiţia vizării acesteia la fiecare 5 ani, odată cu verificarea îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza emiterii.

Cert este că întâlnirea nu s-a încheiat cu vreunacord, aceste discuții urmând a fi reluate, iar asta pentru că reprezentanții serviciului de transport în regim de taxi nu consideră că acest regulament este unul pus la punct şi au anunţat că, dacă nu se vor lua în considerare doleanțele șoferilor de taxi, se va ajunge în instanță:

“Dacă nu ne vom înțelege și vom ataca în contencios administrativ, noi avem argumente pentru a le expune judecătorului. De ce nu sunați, domnule, Constantinescu, dimineața la ora 8.00 la dispecerat să vedeți că nu sunt taxiuri libere?”, a transmis Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din Romania.

Puteți urmări întreaga dezbatere în video atașat:

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.