Datorită așezării ei la mică distanță de stațiunile Mamaia și Năvodari, la sud, și de rezervația Delta Dunării, la nord, cât și datorită investițiilor făcute în ultimii ani, localitatea Corbu s-a dezvoltat rapid. Atât plaja lată, lacurile aflate în imediată vecinătate și ultimele investiții în infrastructură și în unități turistice adaugă un plus de atractivitate pentru turiștii români și străini.
În ultima perioadă, mai multe societăți și persoane fizice au elaborat proiecte pentru ridicarea de ansambuluri rezidențiale, blocuri, hoteluri, vile și campinguri la Corbu. Mai ales că plaja din Corbu este, în teorie, una sălbatică și mult mai liniștită față de celelalte de pe litoral. Am spus în teorie pentru că, în ultimii cinci ani, turiștii au luat cu asalt plaja din Corbu, dar și cea de la Vadu, tocmai din aceste motive. Și cum, cel mai probabil, în următorii ani Corbu va fi o stațiune în toată regula, tot mai mulți investitori vin cu proiecte de construire a unor imobile.
Una din viitoarele investiții vizează construirea de noi locuințe. Investitorul este Laurențiu Cristian Pîrlea, care își motivează proiectul imobiliar prin faptul că, din punct de vedere social, se vor crea noi locuri de muncă, dar și noi locuințe individuale în sistem (parțial) auto-sustenabil: locuințe individuale care să aibă și o suprafață de teren care să asigure o parte din hrana necesară gospodăriei.
Acesta a realizat documentația necesară pentru introducerea în intravilan și reglementarea unui teren în suprafață de 20.000 mp (parcelă A575/5 – lot 2 – 10.000mp și parcela A575/5 – lot 3 – 10.000mp), precum și pentru a studia relația acestuia cu zona imediat limitrofă lui (vecinătățile), fiind vorba de un total de circa 4,3 hectare. Terenul se dorește a fi parcelat în zece loturi, cu suprafața de circa 585mp fiecare, pe care se vor realiza locuințe individuale permanente și / sau sezoniere, adică pensiuni turistice cu regim de înălțime P+1E sau P+2E, și dotări aferente zonei de locuit,.
Astfel, în data de 27 noiembrie a.c., va avea loc o dezbatere publică pe tema Planului Urbanistic Zonal inițiat de Pîrlea. Dezbaterea va avea loc la ora 12.00, la Căminul Cultural din Corbu, aflat în strada Principală nr. 23.
Planul Urbanistic Zonal și Raportul de mediu pot fi consultate la sediul Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, din strada Unirii nr. 23, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00. Observațiile și sugestiile publicului pot fi transmise, în scris, până în data 27.11.2023.
Mihaela GIUGLEA