Dialog între un controlor CFR și călători: ”Nu există nici o pandemie/Purtăm măștile de proști” VIDEO

0
763

Scene incredibile într-un tren CFR care face legătura între București și Constanța: un controlor încearcă să convingă călătorii că nu este nici o pandemie în România și că purtăm măștile medicale ”de proști”. Vorbim despre conduita celui care ar trebui să respecte, în primul rând, aceste măsuri, pentru a da exemplu, apoi să le impună și altora să respecte normativele în vigoare. În schimb, ”nașul” se contrazice cu o persoană pe tema existenței sau inexistenței pandemiei, în timp ce chiar el nu poartă nici un fel de mască.

Iată dialogul între controlorul de tren și celelalte persoane (sursa DIGI 24)

Călător: În situația de față este o pandemie, există o pandemie, iar această pandemie nu poate fi înlăturată…

Controlor de tren: Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu?

Călător: Da, este pandemie.

Controlor de tren: Ba nu! Mai interesați-vă! În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie.

Călător: Atunci de ce purtăm măștile astea?

Controlor de tren: De proști, de aia, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți…

Călător: Putem să le dăm jos? Am insuficiență respiratorie.

Controlor de tren: Din punctul meu de vedere, da. Pe mine nu mă deranjează.

Călător: Nu mi se pare corect. Unii poartă, alții nu. Vi se pare normal, vi se pare corect?

Călător: Eu port mască când am nevoie să port, acum nu pot să port. Haide să ne înțelegem să nu mai facem atâta scandal pentru o nimica toată.

Un alt călător a filmat cu telefonul mobil întreaga scenă, după care a trimis filmulețul către un post de televiziune. Odată cu apariția filmului în spațiul public, s-au autosesizat și organele competente, respectiv polițiștii de la Transporturi.

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care este prezentat un dialog referitor la portul măștii de protecție, într-un tren de călători de pe ruta București-Constanța, vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța s-au autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, persoana în cauză fiind identificată. Aceasta a fost invitată să se prezinte la sediul S.R.P.T. Constanța, urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Daniel ALBU

Sursa video- DIGI 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.