Din ce în ce mai multe avarii RAJA la Hârșova! Oamenii sunt revoltaţi! Iată ce le transmite primarul

0
1066

Avariile la conductele de apă sunt din ce în ce mai dese, atât în municipiul Constanța cât și în alte orașe din județ. Un exemplu recent este la Hârșova, acolo unde rețeua de alimentare cu apă este una destul de veche, astfel apar avarii peste avarii. Pentru ca hârșovenii să nu mai treacă prin neplăcerile cauzate de aceste avarii, primarul Viorel Ionescu a discutat cu cei din conducerea RAJA și au ajuns la un consens.

În cursul zilei de duminică a fost avalanşă de comentarii în mediul online, postate de hârşovenii nemulţumiţi că o zi întreagă au stat fără apă la robinete, din cauza unei avarii RAJA. Nu au lipsit nici cei care au comentat că vinovat e primarul, deşi problema este la RAJA. Edilul a reacţionat şi a discutat cu reprezentanţii RAJA:

Iată ce a tramsmis primarul din Hârşova, Viorel Ionescu, în contextul acestei probleme cu repetiţie şi de lungă durată: ”Fac această intervenție în semn de responsabilitate, solidaritate și respect față de dumneavoastră. Hârșova se află într-o situație revoltătoare pentru toți cetățenii și aproape fără precedent, ca urmare a numeroaselor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, într-un interval de timp atât de scurt.

Din păcate, cauza avariilor o reprezintă vechimea rețelei de apă, țevile cedând din ce în ce mai des. În cursul nopții trecute o nouă avarie a apărut tot pe strada Revoluției nr. 5, avarie la care se lucrează și în acest moment. Am făcut apel către reprezentanții RAJA ca lucrările de reparații să se desfășoare inclusiv noaptea, pentru a limita cât mai mult disconfortul cetățenilor, însă țevile cedează din ce in ce mai des și este necesar a se lucra și pe timp de zi.

Această situație ne afectează, deopotrivă, pe toți, iar eu, înainte de a fi primar sunt hârșovean și vă asigur că nu este nimic ce depinde de mine sau aș putea face și să nu fac pentru orașul nostru’‘, a precizat primarul, Viorel Ionescu.

În urma discuțiilor purtate luni dimineață de edil cu conducerea RAJA, pentru a stopa acest “fenomen” s-a hotărât:

– montarea unor aerisitoare pe rețea, pentru eliminarea aerul aflat pe conductă și reducerea riscurilor privind apariția unor noi avarii ca urmare a presiunii aerului ce vine în “șuturi”;

– montarea unui regulator de presiune, pentru a avea aceeași presiune în rețeaua de apă și, implicit, toate zonele din oraș să aibă aceeași presiune de apă;

– continuarea procesului de sectorizarea a rețelei de apă astfel încât, atunci când survine o avarie, să nu mai fie nevoie să se oprească alimentarea cu apă a întregului oraș.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.