Direcţia pentru Protecţia Copilului din Constanţa continuă selectarea viitorilor asistenţi maternali

0
211
Grădiniță. FOTO Alexandra VASILE

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţie, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, implementează proiectul ”TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014-2020) – Axa prioritară 4 Incluziunea socială și combaterea sărăciei – Cod proiect POCU/480/4/19/127169.

Astfel, Direcţia pentru Protecţia Copilului continuă selectarea viitorilor asistenţi maternali. În acest sens, pentru realizarea obiectivelor asumate, se dorește consolidarea și dezvoltarea rețelei de asistenți maternali la nivelul județului Constanța.

Câteva din condiţiile necesare pentru desfăşurarea activităţii de asistent maternal profesionist prevăzute de legislaţia actuală sunt:

• solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenţi personali şi asistenţi maternali profesionişti;

• solicitanţii nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari şi calitatea de asistenţi maternali profesionişti;

• solicitanţii trebuie să aibă drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiţi în plasament;

• solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist, în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa; evaluarea psihologică se va efectua, de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenţi maternali;

• solicitanţii să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială. Persoanele doritoare se pot adresa de luni până joi – orele 8.00-16.30 și vineri orele 8.00-14.00 la sediul Serviciul Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr. 2 sau la nr. de telefon 0241.488.648.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.