Directorul Aeroportului “Mihail Kogălniceanu”, în vizită de lucru în Instanbul. Se dorește extinderea operării companiei Turkish Airlines la Constanța

0
81

Noi parteneriate pentru aviația românească: Turkish Airlines. Bogdan Mîndrescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a fost prezent în Istanbul, la invitația CEO Turkish Airlines, Bilal Ekși. Alături de oficialul ministerului au fost și directorul general al Aeroportului Internațional Timișoara “Traian Vuia”, Dan Stamatovici, directorul general al Aeroportului Internațional Constanța “Mihail Kogălniceanu”, Bogdan Artagea, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, și directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române, Nicolae Stoica.

Discuțiile au vizat dezvoltarea cooperării dintre Tarom și Turkish Airlines, sub forma unui acord interline, code-share pe rute între România și Turcia și alte state terțe, extinderea operării companiei Turkish Airlines pe aeroporturile din Cluj, Constanța sau Timișoara, o eventuală cooperare la proiectele Aeroportului Internațional “Henri Conda pentru dezvoltarea facilităților cargo.

Vești bune și pentru eficientizarea activității TAROM, fiind în analiză două modalități de cooperare cu Turkish Airlines:

– semnarea unui acord de parteneriat între cele două companii aeriene, care să faciliteze efectuarea de către Tarom a unor curse Timișoara-Istanbul,

– asocierea celor două companii în vederea operării activității de întreținere, o echipă tehnică a Turkish Airlines deplasându-se în acest sens săptămâna viitoare la București, pentru a cunoaste facilitățile tehnice ale companiei românești.

Veștile bune vin și pentru Aeroportul Internațional “Henri Condă” Otopeni și pentru Aeroportul Internațional “Traian Vuia” Timișoara. Pentru Aeroportul Henri Coandă, vom căuta împreună soluții pentru mărirea numărului de curse din București (încă 7 curse efectuate de către filiala AndaluJet (din partea asiatică). Pentru Aeroportul Timișoara discuțiile au vizat efectuarea a 3 curse pe săptămâna pe ruta Timișoara – Istanbul. Turkish Airlines operează deja 4 curse pe săptămână și de pe Aeroportul Intenațional “Mihail Kogălniceanu” Constanța.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.