Directorul general al Petromidia: ”Nu a fost o eroare umană ci o defecțiune tehnică. Un echipament a cedat”

0
6119

Reprezentanții Petromidia au revenit cu declarații referitoare la tragedia de la Petromidia, în urma căreia au fost răniți cinci muncitori, iar un tânăr de doar 32 de ani a murit. Potrivit conducerii companiei, totul s-a produs pe fondul unei defecțiuni tehnice și nu din cauza unei erori umane.

Potrivit directorului general al Rafinăriei Petromidia, Felix Crudu, nu a fost vorba despre o eroare umană, ci despre o problemă tehnică.

Fluxul propagat a generat încă trei focare, iar din nefericire unul dintre colegii care operau în zonă a fost prins de suflul acestei explozii, în timpul intervențiilor s-au făcu eforturi disperate de a-l găsi. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic. Totul s-a întâmplat afară, pe o platformă unde sunt diverse echipamente industriale, unde operau cele cinci persoane care au fost rănite. La prima vedere, dar o să investigăm cu autoritățile și cu experții, a fost o conductă care s-a fisurat, a apărut flacără, în zonă se afla motorină care se aprinde imediat fiind temperaturi mari. Nu este o eroare umană, este un echipament care a cedat”, a precizat directorul general al Petromidia.

Tot Felix Crudu a mai precizat că în astfel de situații se iau măsurile de siguranță specifice.

 ”În situații de acest gen se intervine cu planul de urgență, se opresc toate instalațiile, se deschid toate aerisirile, se depresurizează, se deschid toate liniile de stingere incendii. Sunt măsuri specifice, imediat ce a apărut incendiul, din camera de comandă și operatorii din instalațiile respective intervin conform instrucțiunilor de lucru pentru situații de urgență. Deci se oprește totul”, potrivit reprezentantului Petromidia.

Întrebat dacă este vreo legătură între incidentul din 2016 și cel de acum, Crudu a negat acest lucru, argumentând că s-au făcut toate verificările la zi:

Nu este o problemă, o să investigăm și o să aflăm. Nu putem face legătură între incidentul din 2016 și cel de acum. Suntem cu toate verificările la zi”.

În privința persoanelor rănite, directorul Petromidia susține că vor primi sprijin din partea companiei.

Departamentul nostru de resurse umane a intrat îmediat cu toate familiile, asigurăm suportul fiecăruia dintre colegii noștri, și celor mai puțin afectați, și celor afectați mai grav. Am vorbit cu domnul Raed Rafat, căutăm soluții unde să-i distribuim, dacă este nevoie chiar și peste hotare pentru cel mai grav afectat”, a mai precizat Felix Crudu.

În cele din urmă, în urma eforturilor depuse de pompieri, incendiul a fost lichidat. Însă ancheta privind acest incident grav abia a început. La fața locului s-a aflat și un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.