Diriginta unei clase a IX-a din municipiul Tulcea este acuzată că își îndeamnă elevii să nu poarte mască

1
5202
Măsuri de protecție contra SARS COV-2. FOTO PIXABAY

Anchetă în sistem de urgență în județul Tulcea, acolo unde o dirigintă de la Liceul „Henri Coandă“ este acuzată că își îndeamnă elevii să nu mai poarte măști de protecție.

Situația din unitatea de învățământ a fost dezvăluită de mama unuia dintre elevi printr-o scrisoare deschisă adresată inspectorului general al ISJ Tulcea.

„Sunt mama unui elev de clasa de a 9-a de la liceul Henry Coandă Tulcea si vreau sa va aduc la cunoștință următoarea situație:
Eu dar și alți părinți suntem hotărați să nu ne mai trimitem copii la scoală pentru ca nu sunt în siguranță!
Doamna diriginta Barbu Geanina de la clasa a 9-a A îndeamnă elevii să nu poarte masca în timpul orelor pentru că spune dânsa este dreptul lor să respire liberi!
Doamna Barbu nu poarta nici dumneaei mască din câte am înțeles, la nici una dintre orele ei pe care le are cu toate clasele de liceu in semn de protest fata de masurile covid.
Doamna a declarat elevilor că ea nu crede în această boală și că este numai o minciună inventată de guvern!
Din cauza doamnei copii au început să nu mai poarte masca nici la alte ore, certând-se cu profesorii ca sunt obligați sa nu respire!
Zilnic copilul meu este expus riscului de îmbolnăvire! Copilul poate aduce de la scoală acest virus oricând pentru in clasa lor elevii își scot măștile chiar în ore iar în pauza stau nesupravegheați și fără măști
Deși am văzut la tv ca masca este obligatorie chiar și pentru cei mici doamna Barbu spune că nu poate fi obligată de nimeni sa poarte mască!
Pe pagina dumneaei de Facebook doamna Barbu are postata Petiția anti-mască în școală!
Doamna a spus copiilor la clase ca în alte țări masca nu este obligatorie și numai la noi ne obligă, și că se pot copii îmbolnăvi de la purtatul măștii!
dar pentru ca au crescut cazurile de covid si suntem cu toții speriați am decis sa va scriu!
Eu am auzit ca la acest liceu nu prea se respecta legea și am citit destule pe internet despre scandaluri și alte lucruri. Pentru sa nu pățească ceva copilul meu am apelat la dumneavoastră poate ca aveți control mai mare asupra doamnei director!
Doamna Barbu nu are dreptul sa ne îmbolnăvească nouă copii pentru ca dumneaei nu crede în covid! Daca doamna are 5 ore într-o zi și nu poartă masca la nici o clasă atunci ea poate duce virusul foarte ușor dintr-o clasă în alta, îmbolnăvind pe toata lumea!
Daca DSP vine la scoală pe neanunțate o va găsi pe această doamnă stând în clasă bine mersi fără mască și ea, și elevii.
Vă rog să luați măsuri urgente altfel eu și alți părinți nu ne mai trimitem copii în această scoală cu risc de îmbolnăvire!
“ se arată în scrisoarea deschisă.

Prefectura Tulcea a dispus o anchetă în sistem de urgență, fiind sesizat IPJ Tulcea, DSP Tulcea și ISJ Tulcea, pentru a se stabili dacă acuzațiile sunt adevărate, iar în funcție de rezultat se vor lua măsuri.

„Am luat legătura cu doamna director a liceului care astăzi îi va cere un punct de vedere doamnei profesor și va intervieva și mai mulți elevi din liceu. În cazul în care cele sesizate se confirmă, conform regulamentului, se va face o comisie cu reprezentanți ai ISJ Tulcea și profesori din liceu, iar în funcție de concluzii se poate da o mustrare, sau se poate ajunge până la desfacerea contractului de munca, dar nu este cazul“, a declarat Viorica Pavel, inspectorul general al ISJ Tulcea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.