Dispenserele cu pungi pentru animalele de companie din municipiul Constanța, lăsate în bătaia vântului

0
509
Dispozitive cu dispensere de pungi pentru câini. FOTO VI

În urmă cu trei ani de zile, Primăria Constanța achiziționa un număr de 200 de coșuri de gunoi pentru colectarea deșeurilor canine. Constănțenii au profitat de ocazie să își facă provizii cu pungile gratis din ele, sau să îndese în dispozitive tot felul de gunoaie. Nici angajații Primăriei Constanța nu se înghesuie să le mențină funcționale, rezervele de pungi fiind înlocuite „frecvent“.

În urma unei licitații din 2018, SC Office Mex Concept SRL câștiga contractul cu Primăria Constanța, pentru furnizarea de coșuri de gunoi pentru colectare deșeuri canine, cu tot cu dispenser de pungi. Valoarea contractului a fost de peste 370.000 de lei fără TVA pentru 200 de astfel de dispozitive.

Imediat după amplasarea lor, aproximativ 100 în Parcul Tăbăcărie și restul „în zone de agrement, intersecții, zone intens circulate, faleze, în preajma fântânilor arteziene, etc;“, constănțenii au început să profite de pe urma lor. Mai puțin proprietarii de câini, care tot cu punga de acasă trebuie să umble în buzunar, pentru că pungile din dispozitive dispar într-un ritm alert, mulți localnici fiind surprinși pe când își făceau provizii pentru a-și pune acasă fructele și legumele în ele. În plus, dispenserele sunt confundate cu coșuri de gunoi și se îndeasă în ele tot felul de resturi.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în cadrul aceleiași licitații au fost achiziționate și 1.200 seturi de rezerve, cu câte 2.000 de pungi, adică 12.000 de pungi pentru fiecare dispenser. Chiar dacă par suficiente, instituția trage cu dinții de ele. Nu are un program bine definit pentru întreținerea dispenserelor, drept pentru care mai tot timpul sunt goale.

„Rezervele au fost înlocuite la nevoie, dar nu mai târziu de o data pe săptămână, fiind în continuare înlocuite frecvent, dar nu sunt înlocuite toate cu aceeași frecvență“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.