Disputele între vecinii de pe strada Crișanei din Constanța au ajuns în instanță: un constănțean este acuzat că și-a ridicat o construcție afectând locuințele celorlalți

0
4908

Unii locuitori de pe strada Crișanei din municipiul Constanța s-au adresat instanței de judecată pentru a solicita anularea autorizației de construire a unui imobil și  stoparea unor lucrări, pe motiv că le-ar fi afectat locuințele. Cazul a ajuns și în atenția autorităților locale care, însă, i-au îndemnat pe reclamanți să se adreseze instanței.

În speță, doi vecini au reclamat că un investitor, M.G. din Constanța a început construcția unui imobil pe strada Crișanei, în imediata vecinătate a unor locuințe construite în urmă cu aproximativ 40-50 de ani

Vecinii reclamanți susțin că investitorul nu ar fi putut obține autorizație de construire din cauza lipsei fundației la casele vecinilor, însă a început lucrările în 2019, iar autorizația a obținut-o ulterior, după cum au precizat vecinii.

Mai mult decât atât, unul dintre ei ne-a declarat că, pentru a putea intra în legalitate, constructorul ar fi încercat să-i facă o sub-zidire la casă, însă ar fi făcut o lucrare de mântuială care mai mult i-a afectat.

A adus un expert care a făcut o expertiză tehnică al cărei raport indică faptul că noi avem fundație făcută la casă. Noi am făcut o contra expertiză de unde reiese că nu avem fundație. G.M. s-a apucat să facă sape șla baza casei, de capul lui, spunând că vrea să facă o sub-zidire pentru a putea obține autorizație. A săpat și sub casă. A făcut doar un șanț, apoi a băgat tot pământul la loc în groapă, peste care a turnat un strat de beton subțire. Abia apoi a obținut autorizație, în ianuarie 2020. Noi am solicitat în instanță stoparea lucrărilor și consolidarea construcției. Primul proces l-am pierdut, pe premisa că el și-a îndeplinit obligațiile privind consolidarea construcției noastre. Acum ne judecăm din nou”, ne-a declarat L.B., reclamantul.

Tot acesta ne-a precizat faptul că și reprezentanții Poliției Locale au venit să verifice, dar fără a verifica, iar cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) l-au îndemnat să se adreseze instanței, pentru că această problemă îi depășește ca atribuții.

Vecinul se apără: ”Nu le-am provocat nici măcar o fisură”

La rândul său, G.M., vecinul acuzat, susține că a cumpărat terenul și că a făcut totul ca la carte, însă vecinii săi au alte interese.

Suntem în proces. Problema e că nici unul, nici celălalt nu au nici cea mai mică fisură, însă amândoi îmi cer bani. Asta mă deranjează. Mi-au făcut tot felul de reclamații peste tot, m-am săturat să tot fac expertize. M-au dat în judecată, mi-au făcut plângeri, dar până acum nu au câștigat nimic. Numai procese peste procese și cer bani. Unul vrea 10 mii de euro, celălalt vrea 20 de mii de euro. Ok, le dau, dar unul are casa la 5 metri de hotar, nu văd cu ce l-ar fi afectat pe el construcția mea și nu știu pentru ce i-aș da bani.

Ei mi-au dat cândva acordul, cu condiția ca eu să le fac sub-zidire la casă. Dar eu nu am voie legal să fac sub-zidire la o casă care nu este a mea. Atunci am turnat beton. Ei mi-au spus să le pun beton inclusiv sub casă, dar eu am pus la limită, dacă legea nu-mi dă voie. Au chemat ISC-ul să verifice, nici măcar amendă nu am luat, pentru că nu am greșit cu nimic. Suntem în judecată, dar fără să pățească ceva casele lor. Vor bani, dar pentru ce să le dau acești bani?”, ne-a declarat, la rândul lui, pârâtul din această cauză dezbătută în instanță.

Pe considerentul că adevărul este undeva la mijloc, așteptăm și noi ca acest proces să se finalizeze, pentru a reveni asupra acestui subiect. Până atunci, vom lăsa justiția să-și urmeze cursul.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.