Doar cinci paturi libere la ATI în județul Constanța. Cazurile de COVID, din ce în ce mai multe

0
1117
Paturi pe Secția ATI. FOTO Focus Press

Cazurile de COVID-19 sunt în creștere în toată țara și implicit și în județul Constanța. La raportarea de sâmbătă, 13 martie, în județul nostru sunt 229 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Totodată, incidența în municipiul Constanța a trecut de cifra 4. În acest context, tot mai multe paturi sunt ocupate în spitalele COVID și suport COVID din județul Constanța.

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Constanța un număr de 309 persoane se află internate, dintre care 301 din județul Constanța și 8 din alte județe.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 82 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 25 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 65 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 81 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 36 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 20 ocupate).

Deși situația paturilor libere pare să nu fie una îngrijorătoare, ei bine, în ceea ce privește locurile libere de la ATI, județul Constanța nu stă prea bine. În aceste momente mai sunt doar 5 locuri disponibile, 3 dintre ele la Spitalul Municipal Mangalia și 2 la Spitalul Județean Constanța.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.