DOCUMENT. Alte 30 de mașini abandonate vor fi ridicate de pe străzile Constanței

0
166

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară, zilnic, activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule abandonate pe străzile din Constanța.

În perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 30 vehicule fără stăpân sau abandonate și le vor transporta în parcul de mașini al Municipalității constănțene.

Persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul de mai jos sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală de luni până vineri, în intervalul orar 06.00 – 22.00, la următoarele numere de telefon: 0799606148 / 0799606159.

După apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, polițiștii locali verifică sesizările, iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân pe terenuri aparţinând domeniului public, după zece zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somației privind ridicarea vehiculului, proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului, şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate, autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002, privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin șase luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.