DOCUMENT Decontarea serviciilor turistice revine în 2022, anunță sindicatul EUROPOL

0
154

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a pus în transparență decizională proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea unor acte normative, precum și prorogarea unor termene, au anunțat reprezentanții EUROPOL.

Conform proiectului de ordonanță de urgență, prin derogare de la prevederile art. 1 alin. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 8/2009, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 94/2014, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 2022-2026, pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională se decontează serviciile turistice prestate de orice structură de primire turistică clasificată aflată pe teritoriul României, în limita a 1.450 de lei pentru un salariat.

De asemenea, decontarea sumelor reprezentând servicii turistice cuvenită în anul 2020 se poate efectua şi pentru serviciile prestate în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2022 de orice structură de primire turistică aflată pe teritoriul României, în limita valorică a diferenţei dintre limita valorică prevăzută pentru anul 2020 şi cuantumul decontat efectiv personalului pentru serviciile prestate acestuia în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2021.

Având în vedere că prin proiectul de act normativ se urmărește acordarea voucherelor de vacanță/ decontarea serviciilor turistice pentru perioada 2022-2026, evident că este normal ca valoarea sumelor decontate să crească odată cu salariul minim pe economie, ținând cont ca valoarea de referință a acestora este 1450 lei, care reprezintă salariul minim din anul 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.