DOCUMENT Domeniul public al municipiului Constanța, eliberat de mașinile abandonate și de cele fără stăpân

1
948
Mașină abandonată. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule aflate pe domeniul public vor fi ridicate. Astfel, începând de săptămâna viitoare, polițiștii locali vor ridica 28 de vehicule din care 9 fără stăpân și 19 abandonate pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor.

Actul administrativ a fost semnat ca urmare a actiunilor tematice derulate în acest sens, în perioada 01.07.2022-31.08.2022,de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 179 de somații, conform normelor legale în vigoare.S-au conformat măsurilor dispuse un număr de 127 de proprietari, fapt pentru care le mulțumim pentru spiritul civic. De asemenea, un număr de 24 de autovehicule vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate se află în procedura de eliberare a domeniului public, după expirarea termenelor de conformare sau a îndeplinirii actelor procedurale.

Acțiunea de eliberare a domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului. Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

C.S:

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bine daca și primăria comunei Costinești ar trece la o astfel de acțiune benefică proprietarilor de drept să-și parcheze autoturismul în fața casei proprietatea privată.in Costinești pe strada Tineretului, numărul 110B,se afla doua autoturisme ( unul de VN și unul de CT care este și lovit ,având parbrizul spart,far dreapta spart și smuls și aripa dreapta înfundă, probabil în urma unui accident),abandonate din vara .Am anunțat poliția,s-au prezentat la fața locului,au trecut la identificarea proprietarilor și de atunci nimic . Șeful de post al poliției Stațiunii Costinești nu știe cum să procedeze în astfel de cazuri că la poliția stațiunii Costinești nu avem poliție rutieră.Acesta atât a putut să-mi răspundă în urma convorbiri la telefon deoarece sunt la București,fiind întrebat cum a soluționat cele două sesizări scrise de mine.Oare superiori săi cum ar privi incompetenta șefului de post al poliției Stațiunii Costinești după atâția ani de carieră (mai având puțin și Iese la pensie la vârsta conform legii în vigoare), iar din 2008 fiind pe aceasta funcție șef de post.Dar cum a fost uitat pe funcție (mai mult de patru ani toț cf.legii),și-a făcut prieteni printre interlopi, drogati,bețivi , hoți și persoane cercetate cu legea , corupția fiind la nivel înalt pentru a fi ținut în funcție.Mai putem vorbi de Politia Română că mai este in slujba cetățeanului ? Mai putem avea încredere în Poliția Romana? După ce se întâmplă cazuri grave,ajungandu-se la tentativa de omor în urma a zecilor de amenințări se mai poate face ceva? Totul pornește de la o mică neînțelegere și se ajunge până la tragedii și totul din cauza șefului de post al poliției Stațiunii Costinești dând mâna liberă interlopilor,fiind prins la mijloc in mijlocul corupției nemaiputand-ui tine în frâu pe cei certați cu legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.