DOCUMENT. Franța și Marea Britanie rămân în Zona roșie. Grecia și Belgia, în cea galbenă, iar Turcia trece în Zona verde

0
375

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Guvernul a actualizat vineri, 4 iunie a.c., lista ţărilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată.

Franța și Marea Britanie rămân în Zona roșie. În Franța este menținută aceeași rată de incidență ca săptămâna precedentă deoarece, în urma actualizărilor din bazele de date, au fost excluse cazuri, având ca rezultat o scădere artificială a ratei de incidență la 14 zile. Iar Marea Britanie rămâne pe Lista roșie ca urmare a detecției circulației a unor variante de virus SARS-CoV-2 cu transmitere mai ridicată.

Persoanele care sosesc din Zona roșie intră automat în carantină, pentru două săptămâni. Doar persoanele vaccinate antiCOVID scapă de această măsură.

Grecia, Olanda, Belgia, Emiratele Arabe Unite sunt în Zona galbenă. Iar Turcia a trecut în cea verde, ca și Cipru.

Cei care vin din Zona galbenă nu intră în carantină, dacă sunt vaccinați sau au un rezultat negativ al unui test PCR.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.