DOCUMENT. Marcel Vela trimite o parte din polițiști să lucreze de acasă. Ce spune șeful IPJ Constanța

0
925
Marcel Vela

Ultima bombă în această perioadă vine din partea Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Ministrul Marcel Vela trimite o parte dintre polițiști să lucreze…de acasă! Măsura luată vine în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19. Sindicaliștii au o altă variantă.

Oficialii din MAI consideră că, lucrând în sistem online, s-ar reduce numărul de infectări cu virusul SARS-Cov-2. ”La organizarea programului se va avea în vedere și posibilitatea ca, în structurile unde situația permite, un procent din personal să își desfășoare activitățile profesionale necesare îndeplinirii atribuțiilor specifice funcției, care nu presupun prelucrarea de informații clasificate, de la domiciliu, cu respectarea prevederilor legale în vigoare”, se arată în dispoziția dată de Ministerul Afacerilor Interne.

Sindicatele susțin însă că o asemenea măsură este practic imposibil de aplicat din foarte multe considerente. Unul dintre impedimentele invocate de aceștia ar fi faptul că de la domiciliu nu se pot folosi softurile folosite la birou, iar rețelele inspectoratelor sunt securizate, nu pot fi accesate de acasă.

”Am văzut documentul respectiv, dar este aproape imposibilă activitatea de acasă, în cazul polițiștilor, din cauza faptului că rețeaua Poliției este securizată. Pe de altă parte, poate doar serviciile suport să lucreze de acasă, Serviciul Logistic , cei care se ocupă de alimentarea mașinilor cu combustibil. Polițiștii celorlalte servicii nu pot lucra de acasă”, ne-a declarat comisar-șef de Poliție Vasile Zelca, liderul SNPPC Constanța.

Ce spune șeful IPJ Constanța, Constantin Glugă

”Noi am primit un document de la IGPR legat de maniera de organizare a activităților în această perioadă, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, inclusiv la nivelul unităților de poliție și s-au luat măsuri exact de la momentul respectiv. Dar nu avem, la momentul de față, nici o activitate care să se poată desfășura de acasă, în regim de telemuncă. Nu avem activități organizate în sistem online și nici nu avem cum, pentru că noi am stabilit, în urma evaluărilor noastre, am stabilit anumite măsuri care nu se pot lua prin telemuncă”, a declarat, pentru Focus Press, comisar-șef de poliție, Constantin Glugă, șeful IPJ Constanța.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.