DOCUMENT. O firmă din București propune distrugerea mai multor spații verzi ca să construiască un bloc în Mamaia

0
1162

APX IMMO Property SRL vrea să ridice un bloc de opt etaje în apropierea Hotelului Iaki. Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism va analiza Planul Urbanistic de Detaliu propus de firma din Capitală vineri, 1 noiembrie a.c.

La finalul anului 2017, APX IMMO Property SRL obținea certificatul de urbanism pentru „Construire imobil P+8E+Terasa circulabilă cu destinația de locuințe colective“. Acesta prevedea, însă, obligativitatea întocmirii unei documentații tip Plan Urbanistic de Detaliu, datorită necesității precizării modului de organizare a terenului privind circulația, parcajele și accesele carosabile și pietonale, conformarea arhitectural-volumetrică în raport cu vecinătățile, ca urmare a regimului de înălțime recomandat, cu posibile retrageri între etajele 5 și 8, a precizării modului de ocupare a terenului ca urmare a procentului recomandat de ocupare a terenului etc.

Firma din Capitală a propus un PUD în consultare publică la sfârșitul anului 2020, iar acum acesta va fi analizat de către Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism vineri, 1 noiembrie a.c.

Terenul pe care se dorește ridicarea unui bloc cu opt etaje se află între Hotelurile Dona și Iaki și are o suprafață de 504mp. Proprietarul său este Iulia Cristina Mihart, terenul fiind grevat de sarcini în favoarea APX IMMO Property.

Pentru realizarea accesului la viitorul imobil, firma propune desființarea a două locuri de parcare din parcarea publică de pe latura de sud a terenului. În plus, consideră necesară realizarea unei alte parcări, de către Primărie, de 61 de locuri, pe latura de nord a proprietății, în vecinătatea Hotelului Mamaia. Adică distrugerea unui spațiu verde (de pe terenul Primăriei), după ce va dispărea cel de pe proprietatea sa, pentru ridicarea blocului. În plus, să se mai distrugă un spațiu verde, tot de pe terenul Primăriei, pentru realizarea unei alei de acces între viitorul bloc și clădirea de lângă.

Suprafața construită a blocului va fi de 302,4mp, iar toate spațiile de parcare auto necesare obiectivului de investiție se vor realiza în interiorul proprietății, fiind propuse 16 locuri supraetajate, deoarece imobilul va avea douăsprezece apartamente.

Cu privire la spațiile verzi ce vor fi amenajate pe teren, investitorul nu menționează în Planul Urbanistic de Detaliu propus decât că va Hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 152/22.05.2013, cu privire la suprafațele minime de spații verzi și a numărului minim de arbuști, arbori, plante decorative și flori aferente construcțiilor realizate

Menționăm și că, pentru construcția proiectată, se va adopta un stil modernist al fațadelor, folosindu-se finisajele de culori sobre și sticla ca material principal.

APX IMMO Property SRL a fost înființată în anul 2004 și are sediul în Sectorul 4 din București. Asociați cu câte 50% din capitalul social sunt Nicoleta și Adrian Alexandrin Polec, acesta fiind și administratorul firmei ce are ca principal obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare.

În 2020, firma din Capitală a realizat o cifră de afaceri de peste 45 de milioane de lei și un profit net de 3,3 milioane de lei. În București aceasta a finalizat mai multe proiecte imobiliare, în Timpuri Noi, Unirii, Cotroceni, Alba Iulia și Universitate, iar mai nou va realiza unul exclusivist tot în Cotroceni.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.