DOCUMENT. Primăria vrea să stabilească reguli clare pentru orice viitoare vânzare a unor clădiri ale Municipiului Constanța

0
397
Sediul RAEDPP

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința publică, în conformitate cu prevederile art.7 din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 19.07.2021, pentru o perioadă de 30 de zile, pe site-ul instituției www.primaria-constanța.ro, la secțiunea „De interes public – Transparență decizională pe legea nr.52/2003 – Informare și consultare publică“ – https://cutt.ly/7mNe4ws.

În temeiul prevederilor art.7, alin (4) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, până la data de 30.07.2021 se pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile sau opiniile se vor transmite, în scris, prin poștă, la sediul Primăriei Municipiului Constanța din Bulevardul Tomis nr. 51, birou 204, ori prin e-mail, la adresa contracte@primaria-constanta.ro.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Recomandare la proiectul de hotărâre privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța“.

Conform Metodologiei de vânzare propuse pentru vânzarea imobilelor proprietate privată a Municipiului Constanța, se vor putea înstrăina doar clădirile care au o situație juridică clarificată și care sunt dificil de valorificat prin natura lor și inapte de a fi folosite în vederea satisfacerii oricărui interes public / realizării oricărui proiect de interes public.

Vânzarea se va face prin licitație publică, cu respectarea dreptului de preemțiune. Vânzarea bunurilor imobile pentru care există o cerere de cumpărare se va aproba de Consiliul Local, ca și oportunitatea vânzării.

Prețul minim de vânzare va fi valoarea cea mai mare dintre prețul de piață determinat de un evaluator și valoarea de inventar.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.