DOCUMENT Ventilatoare și concentratoare de oxigen, scoase din depozitele UNIFARM SA și distribuite spitalelor

0
101
Personal medical în Secția ATI COVID. FOTO MAPN

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 86 privind stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 în vederea asigurării echipamentelor medicale necesare unităților sanitare. Astfel, din stocurile UNIFARM SA sunt scoase echipamente medicale și distribuite unităților sanitare din țară.

Având în vedere creșterea exponențială a numărului de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 care a determinat supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți ce au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv, CNSU s-a întrunit și a luat Hotărârea nr. 86.


Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență adoptă prezenta
HOTĂRÂRE:
Art.1 – (1) Se abilitează Ministerul Sănătății, în calitatea de autoritate publică prin care statul își exercită drepturile și obligațiile decurgând din calitatea de acționar unic al C.N. Unifarm S.A, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosință gratuită, de urgență, a unui număr de 396 ventilatoare fixe și mobile și 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
(2) Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia temporar în folosință gratuită, la stocurile de urgență medicală, echipamentele medicale prevăzute la alin. (1) și asigură distribuirea acestora către unitățile sanitare în funcție de nevoile identificate.
(3) Echipamentele medicale prevăzute la alin. (1) vor fi transferate ulterior, în condițiile legii, în proprietatea Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la stocurile de urgență medicală.
Art.2 – Remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale echipamentelor medicale prevăzute la art. 1, va fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare.
Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică Ministerului Sănătății și Departamentului pentru Situații de Urgență pentru punere în aplicare și spre informare tuturor

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.