DOCUMENTE. Cum a fost evaluată activitatea fostului manager de la Infecțioase. Mirela Garip: “City managerul mi-a spus să fac solicitare pentru raportul de evaluare”

0
423
Incendiu Spital Boli Infecțioase. FOTO Claboo Media

Ținut la „secret” o perioadă, raportul de activitate al fostului manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, a fost, în sfârșit, publicat. Stela Halichidis, care a condus unitatea spitalicească încă din iunie 2009, a primit, în ultimii cinci ani, „foarte bine” pe linie în rapoartele de evaluare a activității. La începutul lunii octombrie, la unitatea medicală a avut loc un grav incendiu, în urma căruia șapte paciente infectate cu COVID-19, internate la ATI, și-au pierdut viața.


Precizăm că vineri, 1 octombrie a.c., chiar după incendiu, managerul Stela Halichidus a fost demis. Spitalul de Boli Infecțioase se află în subordinea administrației locale, iar tocmai din acest motiv, activitatea acesteia a fost evaluată de membrii unei comisii formate din reprezentanți ai administrației publice locale.


Comisia de evaluare a activității fostului manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis a fost constituit conform H.C.L. nr. 166/2021 din: city managerul orașului, Felicia Ovanesian, ce are și funcția de președinte în cadrul comisiei de evaluare, Mihaela Cocu, șef departament- medic primar epidemiologic, Direcţia de Sănătate Publică a județului Constanța, Georgeta Gheorghe, director executiv adjunct, Directie financiară, Cristina Mariana Dragomir, director executiv adjunct, Direcția tehnic administrativ, Adriana Arghirescu consilier local, membru Secretar- Laura Bobeș sef Serviciu resurse umane.


În urma analizei dosarului de evaluare pentru anul 2020 și a interviului desfășurat online în data de 26 iunie a anului curent, comisia de evaluare a constatat faptul că raportul de activitate corespunde obiectivelor propuse de proiectul de management privind perioada evaluată, indicii de performanță pentru perioada evaluată au fost îndepliniți și a întocmit fișa de evaluare anexată.


Pe fișa ce indică indicatorii și criteriile de performanță putem observa faptul că la evaluarea anuală efectuată, cei cinci evaluatori au acordat câte un punctaj, cel mai mare calificativ fiind nota 5, iar la final a obținut calificativul „FOARTE BINE”. A existat totuși o excepție: consilierul local municipal PNL Adriana Arghirescu, care a notat-o pe Stela Halichidis cu 0 și 1 la cele patru criterii punctate în evaluare.

Subliniem că acest raport de activitate, ținut „secret” nu a putut fi consultat nici de către consilierii locali, care se plâng de dezastruoasa comunicare. În cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press, consilierul local municipal din partea USR, Mirela Garip a vorbit despre faptul că, city managerul Felicia Ovanisian nu a dorit să îl facă public. Tocmai de aceea, consilierul local USR, Mirela Garip a transmis o solicitare în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informații, însă nici atunci administratorul public nu a dorit să îi pună la dispoziție acel raport de activitate, ba mai mult, i-a comunicat Mirelei Garip să aștepte termenul legal, de până la 30 de zile:


„Au existat momente mai bune și mai puțin bune, dacă între noi comunicarea a fost bună, fără să exceleze, au fost și situații când am comunicat deficitar (…) Accesul la informație este destul de dificil pentru consilierii locali. Noi am solicitat departamentului de Resurse Umane să ne pună la dispoziție raportul de activitate al managerului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, deoarece aceasta instituție este în subordinea Consiliului Local. Mi s-a comunicat că raportul este în posesia city managerului Constanței Felicia Ovanesian. Exact în acel moment când eu doream raportul, dumneaei îl reanaliza. Am continuat cu o solicitare către dânsa pentru a ne pune la dispoziție o copie, și ni s-a răspuns să scriu acea solicitare și să aștept termenul legal. În Consiliul Local a fost votat un proiect prin care se stabilea regulamentul de desfășurare a activității acestui director, în baza raportului de activitate pe care îl pune la dispoziția acestei comisii de evaluare, comisie condusă de city managerul Constanței, Felicia Ovanesian”, a declarat, la Focus Press, Mirela Garip.

Loredana MIHAI, Mădălina TOMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.