DOCUMENTE! UPDATE. DNA a cerut Primăriei Constanța să se constituie parte civilă într-un nou dosar ce îi privește pe foștii primari, Mazăre și Făgădău

0
1678
Portul Tomis. FOTO FOCUS PRESS

Direcția Națională Anticorupție a cerut Primăriei Constanța să se pronunțe dacă se constituie sau nu parte civilă în două dosare ce privesc anchetarea înstrăinării frauduloase a mai multor terenuri.

Potrivit reprezentanților USR PLUS, în dosarele respective sunt cercetați Decebal Făgădau și Radu Mazăre.

„Consilierii USR PLUS vor vota astăzi ca Municipiul Constanța să se constituie parte civilă în aceste dosare. Potrivit procurorilor, cei doi sunt cercetați pentru fapta de abuz în serviciu pentru înstrăinarea presupus frauduloasă a mai multor suprafețe de terenuri în Mamaia Nord și în centrul vechi. În dosarul pe numele lui Decebal Făgădau prejudiciul calculat este de 133 699 de euro, iar în cel al lui Radu Mazăre de 1 732 685,5 euro. Firmele care au cumpărat aceste terenuri sunt Seaview Advertising și Astera Consulting“, au transmis consilierii USR PLUS.

Unul dintre terenuri este cel pe care se construiește hotelul din Portul Tomis, iar celelalte terenuri sunt situate în stațiunea Mamaia.

UPDATE. Consilierii locali constănțeni au votat, vineri, în unanimitate pentru constituirea Municipiului Constanța ca parte civilă în dosare penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.

DOCUMENTE:

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.