Doi comercianţi din Maramureş, testaţi pozitiv cu coronavirus, au fost pe litoral: s-a aflat despre ei după câteva zile, cu ocazia unui accident produs în Sighet!

0
1500

Doi comercianţi din judeţul Maramureş au pus pe jar autorităţile! Aceştia au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus încă de când se aflau pe litoral, dar nu au anunţat pe nimeni. Au preferat să plece spre casă, iar în momentul de faţă sunt internaţi la Spitalul din Sighet.

Situaţia a fost confirmată de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, aceştia precizând că situaţia a fost descoperită în momentul în care cei doi au fost implicaţi într-un accident rutier, marţi dimineaţă, când deja ajunseseră cu maşina în judeţul Maramureş. Cei doi, soţ şi soţie, au anunţat autorităţile, după ce au fost implicaţi în accident, că sunt infectaţi.

Maramureşenii s-au aflat pe litoral pentru că desfăşoară comerţ cu produse artizanale, la tarabă. S-au testat la o clinică din Constanţa şi rezultatul a fost pozitiv. Au ştiut acest lucru, însă nu au anunţat, la fel – nici clinica în cauză. Femeia şi bărbatul au plecat spre casă, după câteva zile de la primirea rezultatului (26 iunie – n.r.).

Contactat de ziarul Focus Press, prefectul județului Constanța, George Niculescu a declarat: „Erau comerciați, înteprindeau activități comerciale pe litoral. Pe data de 25 iunie și-au făcut test la o unitate medicală privată din Constanța,testele fiind trimise la un laborator privat din București, ce lucra cu această unitate medicală privată. A doua zi, pe data de 26 au primit rezultatele, fiind pozitive. Aceștia de îndată ce au aflat s-au urcat în mașină și au plecat spre Maramureș. Cert este că acești doi soți știau că sunt infectați cu virusul Sars Cov 2 și nu au transmis autorităților, este vorba de iresponsabilitate.”

A.C., L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.