Familia Gârciu intenționează să modifice, să supraetajeze și să schimbe funcțiunea complexului de magazine dotări „Felix” din stațiunea Mamaia, transformându-l din magazin de alimentație publică în aparthotel. În acest sens, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța documentația necesară, solicitând și acordul de mediu, pe care nu l-a obținut.
Doi investitori doresc să supraetajeze o construcție situată în zona complexului de magazine „Felix” din stațiunea Mamaia, însă instituția abilitată de mediu le-a transmis că trebuie efectuată o evaluare a impactului asupra mediului.
Potrivit anunțului de încadrare, este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru proiectul de consolidare, modificare, supraetajare construcției existentă corp C2 și corp C3 – parter în P+2E, schimbare de funcțiune din alimentație publică în alimentație publică și hotel apartament cu încadrarea în indicatorii urbanistici aprobați”, amplasat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia – Complex magazine dotări „Felix”.
Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului de pe strada Unirii nr. 23 din Municipiul Constanța, în zilele de luni – vineri, între orele 8.00 – 13.00, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observațiile, propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 18.10.2024.
Investitorii doresc să realizeze o construcție cu funcțiunea de alimentație publică și cazare (turism) cu șase apartament. Pe amplasament se află deja o construcție cu formă dreptunghiulară, iar extinderea propusă vine să completeze pe înălțime și pe contur construcția existentă, fără a depăși indicatorii urbanistici aprobați în zonă, realizând un regim de înălțime P+2E.
La cererea beneficiarului se propune extinderea, modernizarea, recompartimentarea clădirii existente și schimbarea de destinație din alimentație publică în alimentație publică și cazare de tip aparthotel, cu un regim nou de înălțime propus de P+2E.
Imobilul existent cu regim de înălțime parter se află într-o stare de degradare medie, cu spații și finisaje uzate material din exploatarea îndelungată, fără realizarea de reparații și consolidări generale.
Astfel, se propune subzidirea fundațiilor existente, reconfigurarea, modernizarea și supraetajarea construcției existente pentru a răspunde cerințelor actuale de conformare, raportat la funcțiunea cerută de beneficiar de alimentație publică și cazare.
Conform temei de proiectare stabilită cu beneficiarul, se prevede consolidarea, modificarea, supraetajarea construcției existente corp C2 și corp C3 parter în P+2E, cu schimbarea funcțiunii din alimentație publică în alimentație publică și hotel apartament la etajele superioare. Imobilul va găzdui astfel șase unități de cazare generoase din care patru apartamente cu trei camere și două apartamente cu două camere. Termenul de dare în folosință se prezuma a fi trimestrul I al anului 2026. Durata de exploatare pentru construcțiile de locuințe este de 75 de ani.
Loredana MIHAI