Doi pacienți răniți în incendiul de la Spitalul Județean din Neamț au ajuns la Iași. Managerul Carmen Dorobăț: “Am chemat cadre medicale de acasă”

0
222

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Carmen Dorobăț, spune că doi pacienți răniți în incendiul de la Spitalul Județean Neamț au ajuns deja în Iași. Personalul medical a fost chemat de acasă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, spune managerul acestuia, Carmen Dorobăț.

Am adus personal medical de acasă, am asigurat personal pentru următoarele 24 de ore. (…) Din câte știu, pacienții care vin nu vor pune probleme din punctul de vedere al unor leziuni care să fie ca urmare a unei arsuri, ceea ce este bine pentru pronosticul lor. În momentul de față a ajuns primul pacient care nu a pus probleme deosebite pe drum și sunt, până în momentul de față, doi pacienți intubați din cei șase”, a declarat managerul.

Potrivit acestuia, se va cere sprijinul DSP pentru personal detașat ca să se facă față. ”E vorba de acel personal care prin noua modificare legislativă se poate realiza pe o perioadă de 30 de zile și ulterior se pot prelungi”, adaugă Carmen Dorobăț. Aceasta va solicita 15 asistente, 15 infirmiere ”pe cât posibil cu experiență de ATI” și doi medici. Managerul a mai precizat că dotările secției ATI din cadrul spitalului pe care-l conduce sunt recente, de circa 2 ani. 

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.