Doi polițiști, condamnați definitiv pentru luare de mită

0
195
Foto cu rol ilustrativ

Luni, 21.11.2022, Curtea de Apel Piteşti a respins apelurile declarate împotriva sentinței pronunțate în prima instanță, de Tribunalul Argeș, și a condamnat definitiv doi agenți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Ordine Publică, la data comiterii faptelor.

C.M.D. a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, instanța stabilind termen de supraveghere de 3 ani și prestarea pe o perioadă de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Argeș sau în cadrul Casei Județene de Pensii Argeș. M.E.I. a primit aceeași pedeapsă.          

În decembrie 2021, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și Structura centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant a celor doi agenți de ordine publică, ambii fiind desemnați ca polițiști rutieri, în timp ce au primit de la doi conducători auto suma de 1.800 de lei – câte 900 de lei de la fiecare -, pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere, ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier.

Anterior, în noiembrie 2021, cei doi au primit de la un martor denunţător suma de 300 de lei, ce nu li se cuvenea, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate.

Ca urmare a acțiunii de prindere în flagrant și a probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, și au fost arestați preventiv de către Curtea de Apel Pitești, iar la data de 7.01.2022, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul în cauză.

Lucrătorii SJA Argeş au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Structurii centrale a Direcției Generale Anticorupție, precum și de cel al conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș. Activitățile procedurale s-au desfășurat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.