VIDEO. UPDATE. Doi polițiști din cadrul Gărzii de Coastă, amendați pentru că au intrat cu barca pe un lac din aria protejată, probabil la pescuit

0
1473

Doi angajați din cadrul Gărzii de Coasta și unul de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, aflaţi în timpul liber, au intrat cu barca pe un lac din Biosfera Deltei Dunării, ce reprezintă arie protejată. Aceștia au fost suprinși de către un angajat al Comisariatului Rezervației Biosferei Delta Dunării, care a anunțat imediat conducerea Gărzii de Coastă.

Conducerea Gărzii de Costă s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate și a dispus efectuarea unor verificări prin Biroul Control, iar cei trei lucrători au fost sancționați.

„Referitor la apariția în spațiul public a unor imagini cu trei angajați ai instituției aflați într-o barcă pe un lac din Biosfera Deltei Dunării, ce reprezintă arie protejată, precizăm următoarele: din primele verificări s-a constatat că evenimentul a avut loc în data de 18.01.2021, când doi angajați din cadrul Gărzii de Coastă și unul de la I.G.P.F., aflaţi în timpul liber, au fost sancţionați contravențional de către un agent din cadrul Administrației Rezervaţia Biosfera Delta Dunării pentru că au intrat cu o barcă pe Lacul Răducu, situat între Brațele Chilia și Sulina, fiind arie protejată, interzisă accesului liber. Cei trei lucrători au fost sancționați pentru nerespectarea accesului în zona respectivă.

În barcă se afla o undiță, dar nu exista o captură de pește. Precizam că, la acea dată, nu era perioada de prohibiție la știucă.

Conducerea Gărzii de Coastă s-a sesizat cu privire la aspectele semnalate și a dispus efectuarea unor verificări prin Biroul Control“, a declarat cms.-șef de poliție Petrișor Irimia, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

UPDATE. Cei trei angajați ai Gărzii de Coastă și ai I.G.P.F. au fost amendați cu 2.000 de lei, fiecare, de către Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării

M.G., V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.