Doi români au prezentat teste PCR false la PTF Vama Veche

0
310
Imagine cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche  au descoperit doi cetăţeni români care au prezentat autorităţilor competente, teste negative false pentru infecţia cu COVID-19, pentru a nu le fi aplicate măsurile de sănătate publică.

În data de 23.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui autoturism, înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau doi cetăţeni români în vârstă de 26, respectiv 54 ani, cu domiciliul în judeţul Constanţa.

Cu ocazia controlului efectuat, aceştia au prezentat reprezentantilor Direcției de Sănătate Publică Constanţa, prezenţi în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, două teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că testele prezentate nu au fost eliberate de clinica menționată în documente, acestea fiind false.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, cu privire la două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, iar la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.