Doi tulceni au fost prinși la braconat în județul Brăila

0
387
Armele găsite de polițiști asupra braconierilor. FOTO IPJ Brăila

Polițiști din cadrul Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a IPJ Brăila au depistat în flagrant pe doi bărbați în timp ce săvârșeau infracțiuni privind braconajul cinegetic.

Oamenii legii i-au depistat pe doi bărbați, în vârstă de 29 și 44 de ani, ambii din județul Tulcea, pe fondul cinegetic aflat pe raza localității Titcov. Aceștia nu dețineau autorizație de vânătoare emisă de administratorul Fondului Cinegetic și nici asigurarea obligatorie în legătură cu calitatea de vânător.

Astfel, polițiștii au ridicat în vederea confiscării două arme de vânătoare și 49 de cartușe de vânătoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 42 alin. 1, lit. j, respectiv „urmărirea vânatului rănit pe alt fond cinegetic aparținând altui gestionar, fără acordul acestuia, ori trecerea pe un asemenea fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc și în afara căilor de comunicație” șiart. 44, lit. h, respectiv, vânătoarea practicată fără poliță de asigurare pentru accidente și răspundere civilă în legătură cu calitatea de vânător prevăzute de Legea nr. 407/2006 vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.