Doiniţa Radu, şef AJFP Constanţa: Au fost soluţionate toate cererile de restituire a taxei auto. Există însă şi persoane care nu au intrat în posesia sumelor

0
565

Achitarea dărilor către stat au fost amânate, eşalonate sau chiar şterse penalităţile, pe fondul pandemiei de coronavirus. Măsurile luate de Guvern au fost prezentate, în cadrul unui interviu Focus Press, de către Doiniţa Radu, şef Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa.

În cadrul aceluiaşi interviu, Doiniţa Radu a făcut referire şi la noile facilităţi acordate contribuabililor, stabilite prin intermediul unor ordonanţe de urgenţă.

În 2020, spre deosebire de 2019, s-a decis şi suspendarea popririlor, ajungându-se, de la o cifră de peste 37 de mii de popriri în 2019, la puţin peste 3 mii în 2020.

„Odată cu intrarea în starea de urgenţă, Guvernul României a fost preocupat de sprijinirea contribuabililor şi a dispus ANAF suspendarea executării silite, inclusiv prin poprire, suspendare ce s-a aplicat deîndată, după starea de urgenţă”, a precizat Doiniţa Radu.

Un alt subiect l-a constituit restituirea taxei auto, şefa AJPF Constanţa declarând: „Am soluţionat toate cererile de restituire a taxei auto. Însă,  există şi contribuabili care nu au intrat efectiv în posesia sumelor, dar ţin să precizez că aceştia nu sunt plătitori ai acelor taxe, pentru că orice taxă se restituie plătitorilor, ci sunt moştenitori ai decedaţilor. (…) Moştenitorul fie nu a venit, fie nu a putut face dovada calităţii, deci situaţia juridică este încă incertă (…)”.

Detaliile despre alte situaţii în care sumele din taxele auto nu au ajuns în conturile solicitanţilor, precum şi alte detalii de interes pentru contribuabili, fie ei persoane fizice, fie juridice, pot fi aflate din interviul VIDEO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.