Dosar penal pe numele unui bărbat din Sulina care a cumpărat un motor de barcă furat din Suedia

0
104
Motorul de barcă a fost recuperate. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, un motor de barcă, bun căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia.

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în baza unor informații existente la nivelul structurii, au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

Astfel, pe raza oraşului Sulina, poliţiştii de frontieră au identificat, în posesia unui cetăţean român, un motor de barcă de 115 CP, în valoare de 40.000 lei, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.

Persoana în cauză a declarat faptul că nu avea cunoştinţă despre situaţia juridică a bunului şi despre faptul că este căutat de către autorităţile din Suedia.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal, iar motorul în cauză, în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.