Dosare fără număr pe numele lui Daniel Rafte. Trimis în judecată pentru că nu s-a conformat unei hotărâri judecătorești de stopare a lucrărilor

0
3104
Daniel Rafte, foto: Facebook

Problemele au cam început să se țină ca scaiul de investitorul imobiliar constănțean Daniel Rafte. Acesta a fost subiect în mai multe scandaluri, în ultima perioadă, iar unele dintre acestea s-au mutat în instanță. Numai că unele dosare nu pot fi soluționate prea repede, întrucât soluționarea acestora depinde de soluționarea celorlalte.

Daniel Rafte, constănțeanul despre care se spune că a  ridicat mai multe blocuri în Constanța, a fost trimis în judecată pentru continuarea unor lucrări privind ridicarea unui imobil, deși i s-a pus în vedere, printr-o sentință civilă, să înceteze lucrările. Nu s-a conformat, motiv pentru care a intrat în conflict cu legea penală. Dosarul penal 10257/212/2020 a fost înregistrat pe data de 25 mai 2020, la Judecătoria Constanța și va avea primul termen pe data de 22 martie a.c.

În afară de acest dosar penal, individul este bănuit și de tăinuire, în legătură cu unele mașini de lux declarate furate în spațiul comunitar european. Totodată, împotriva lui Rafte s-a depus o plângere penală pentru o agresiune, după ce l-a bătut pe patronul unei firme cu care a avut contract pentru unele lucrări de construcție și pe care nu l-a mai onorat în privința plăților.

Însă Daniel Rafte mai apare în 3 dosare civile, care au legătură între ele, iar soluționarea fiecăruia dintre ele depinde de soluționarea celorlalte.

Mai exact, în dosarul civil 5073/212/2019, având ca obiect ”autorizare desființare lucrări”, aflat pe rolul Judecătoriei Constanța, instanța a decis, pe data de 3.07.2019, suspendarea judecății până la soluționarea unui alt dosar, 28569/212/2018, înregistrat, după cum se poate observa, cu un an înaintea primului dosar. Și în acest dosar, instanța a dispus, pe data de 20 ianuarie 2021, suspendarea judecății până la soluționarea unui al treilea dosar, 371/118/2021, care are ca obiect ”pretenții” și care va avea primul termen pe data de 2.06.2021.

În acest ultim dosar este vorba despre aceleași părți ca în cazul dosarului penal menționat inițial,10257/212/2020, în care soții Cătălin și Maria Mirea au ridicat pretenții în legătură cu imobilul pentru care Rafte a fost somat să stopeze lucrările, fără a se conforma. Este vorba despre un imobil construit pe strada Primăverii.

Cu alte cuvinte, până la soluționarea cauzei a cărei judecată nici nu a început (și se știe că aceste procese durează ani buni), nu se pot soluționa nici celelalte dosare mai vechi, din 2018 și 2019. Posibil să se soluționeze și acestea vreodată, deși, din câte vorbesc oamenii, nimic nu l-a putut opri pe Rafte să își continue lucrările, nici măcar judecătorii.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.