Două cazuri de COVID la Poarta Albă! Deținuții, izolați până pe 30 august

0
1108
Test COVID-19

Doi angajați ai Penitenciarului Poarta Albă au fost confirmați cu noul coronavirus. Administrația locului de deținere a informat, conform procedurilor, Direcția de Sănătate Publică Constanța și a demarat procesul de identificare a contacților, aceștia fiind scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă. 

A fost confirmat un angajat luna trecută, iar un alt angajat prezintă simptomatologie de coronavirus. Cel care a prezentat simptomatologie specifică este izolat la domiciliu“, a declarat, pentru Focus Press, Andreea Elena Brescanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Până în prezent, nu au fost confirmate persoane private de libertate cu noul coronavirus, dar s-a instituit în mod preventiv măsura izolării pe mai multe secții.

Nicio persoană privată de libertate nu prezintă simptome (specifice noului coronavirus -n.r.), dar se află în izolare până la data de 30 august pentru a-i monitoriza. Sunt anumite secții. Anumite activități care ar fi trebuit să se desfășoare cu persoanele private de libertate sunt limitate. Nu sunt amestecate persoanele private de libertate dintr-o secție cu alte persoane de la altă secție la nicio activitate“, a precizat Andreea Brescanu.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că, în intervalul 21-27.08.2020, au fost înregistrate 13 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare.

În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 38 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare. Cazurile active nu ridică dificultăţi pentru asigurarea continuităţii misiunilor. Raportat la persoanele private de libertate, precizăm că verificările specifice pe linie medicală (triaj epidemiologic, monitorizare zilnică) nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19. Unităţile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor menţin aplicarea Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență şi promovează cooperarea interinstituţională în vederea prevenirii şi gestionării potenţialelor situaţii de risc”, anunță ANP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.