Două cupluri au chemat ajutoare după ce s-au rătăcit urmând instrucțiunile GPS-ului

0
380
Foto cu rol ilustrativ

Patru persoane, printre care şi o gravidă, au avut nevoie de ajutor după ce s-au rătăcit cu maşina, urmând instrucţiunile GPS-ului în încercarea de a ajunge la o cabană.

Patru persoane care intenţionau să ajungă la o cabană din comuna Dumitreşti, după ce plecaseră din Cândeşti, s-au rătăcit urmând indicaţiile oferite de GPS. După ce au realizat că nu mai pot înainta, întrucât au rămas blocate în noroi, au sunat la 112, în jurul orei 23.30. În ajutorul celor două femei, dintre care una însărcinată, şi doi bărbaţi, cu vârste între 23 şi 34 de ani, au venit poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti, reprezentanţi Salvamont, SVSU, dar şi voluntari“, a transmis IPJ Vrancea.

Misiunea de salvare s-a încheiat după trei ore, din cauza precipitațiilor, temperaturilor scăzute și a zonei cu grad de risc privind animalele sălbatice. Autoturismul a fost găsit în extravilanul comunei Gura Caliţei, la circa trei kilometri de satul Dealul Lung.

Poliţiştii sfătuiesc cetăţenii să nu folosească GPS-ul în afara drumurilor asfaltate și să nu se încreadă 100% în acesta, deoarece poate fi neactualizat sau poate avea erori. Mai întâi, trebuie respectate marcajele rutiere de restricţionare sau avertizare.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.