Două localități constănțene înregistrează o rată zero de infectare cu virusul SARS-COV-2

0
1850
sursa foto: shutterstock.com

În plin val doi al pandemiei de coronavirus, abia acum unele județe din țară trec prin situații dramatice, iar asta pentru că numărul de cazuri crește într-un ritm extrem de accelerat.

Județul Constanța, care la momentul debutului pandemiei era descris de presa națională ca fiind un județ cu o rată de infectare extrem de mică, asta în contextul în care aici au fost mii de persoane repatriate și cazate pentru a respecta izolarea, astăzi ocupă al doilea loc pe ”podiumul„ județelor afectate grav de acest virus.

Astfel, atât Constanța, Medgidia, Ovidiu, Năvodari, Valu lui Traian, Lumina, Costinești, Techirghiol, Agigea, Eforie au fost carantinate în decursul ultimelor zile.

Însă există și două localități constănțene cu rata de infectare 0, fiind vorba de Gârliciu, o localitate cu 1.652 de locuitori, dar și Dumbrăveni, care are doar 560 de locuitori.

Contactat de Focus Press, primarul din Dumbrăveni, social-democratul Stelian Clinciu a declarat că nu s-au luat măsuri speciale pentru ca această rată să fie zero, locuitorii au respectat măsurile impuse de autorități și atât.

”Am avut și aici două cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-2, iar incidența era de 3,5, vă dați seama, suntem puțini locuitori în localitate, iar la doar două persoane confirmate pozitiv rata depășise cifra 3, nu vreau să mă gândesc dacă, Doamne Ferește ar fi fost mai mulți, dar din fericire aceștia sunt bine, s-au vindecat, au ieșit din izolare”, a declarat edilul.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.