Două persoane cercetate pentru furt calificat: au sustras o cantitate mare de pește

0
349
foto: rol ilustrativ

Deși în România a fost instaurată starea de urgență datorită pandemiei de coronavirus, cetățenilor fiindu-le impus să respecte o serie de măsuri adoptate cu scopul de a combate răspândirea virusului, se pare că vechile obiceiuri nu au dispărut, facem referire la furt. Hoții au găsit această perioadă un prilej perfect pentru a fura, deși forțele de ordine au fost suplimentate în toată țara.


Spre exemplu, în județul Constanța, mai exact, în localitatea Aliman, satul Dunăreni, două persoane sustras o cantitate mare de peşte, dintr-o amenajare piscolă.

Astfel, în considerarea art.91 alin.1 din Decretul Preşedintelui României nr.240/2020 privind prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României, aducem la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 02.04.2020 în cadrul Postului de Poliție Aliman s-a înregistrat plângerea penală a unei societăți comerciale, formulată împotriva numiților Ţ.D. şi B.G pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat prev. de art.228 alin.1- art.229 alin.1 lit.b, alin.2 lit.b C.pen. și zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art.352 C.pen.

La data de 24.04.2020 respectivei plângeri i-a fost acordat număr unic de înregistrare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Din plângerea formulată reiese în esență că în noaptea de 23/24.03.2020, numiții Ţ.D. şi B.G au pătruns în sediul punctului de lucru al reclamantei situat în localitatea Dunăreni județul Constanța ce constă într-o amenajare piscicolă şi au sustras o cantitate mare de peşte, încălcând totodată prevederile Ordonanţei Militare nr.2/2020.

La aceste moment, cercetările sunt efectuate în rem de către lucrătorii de poliţie judiciară competenţi sub supravegherea procurorului de caz.

Facem precizarea că informaţiile comunicate nu sunt de natură să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție a persoanelor reclamate.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.