Două persoane suspectate că ar avea coronavirus, dosar penal după ce au părăsit neautorizat Spitalul Judeţean Constanța

0
460

Biroul de informare publică și relații cu mass-media din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța transmite următoarele:

 Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 1 Cod penal, în cauza înregistrată la 04.04.2020 ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție.

Ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care două persoane suspectate de infecție cu virusul SARS-Cov-2, spitalizate în condiții de izolare, au părăsit în mod neautorizat Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

“Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor”, se arată în comunicatul Parchetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.